"Det har jeg aldri gjort før...så det kan jeg helt  sikkert!"  Pippi   
LightWEB
LightWeb
 
 
Aktiviter
 
Stell av dyr, ridning, snekring, skruing, mekking i ”Reodors hule”, sang og musikk, sykling, telt- og hyttetur, kanopadling, speiding, skattejakt, rådyrsafari, dyreparkbesøk, fiske, hagestell, håndarbeid og baking.

På gården finnes det hester, katter, geiter og kaniner. Disse må ha sitt daglige stell morgen og kveld. Vi har noen snille hester på gården som barna får være med å stelle. Det er også mulighet for ridning og kjøring, med sikkerhet i høysetet!  Snekkerverksted hører med på gården. Her kan brukerne lage forskjellige ting. De får også være med på det daglige vedlikeholdet på gården, blant annet å snekre gjerder og bur til dyrene. I verkstedet kan barna få lov til å skru og reparere ting.


Vi har sykler som deltakerne kan bruke, og legger ofte ut på sykkeltur i fint vær. I allmenningen er det mange fine fiskevann. Hit reiser vi på dagsturer, og hvis været tillater det overnatter vi i telt eller i koiene på Eriksfallet i Vallset. Vi reiser til et tjern i Romedal Allmenning hvor vi kan padle kano, dette er bare for de eldste barna. Når vi er speidere lager vi for eksempel gapahuk og bruer, rappellerer, spikker, bygger hytter i trærne, orienterer, osv.


 
Dyra på gården
På gården har vi hester, katter, geiter og kaniner. Disse skal ha sitt daglige stell, og de som er hos oss i får være med å fòre dyra, kose, stelle og vise omsorg. Omgang med dyr setter naturlige grenser for uønsket adferd, og vi ser at dyra virker som små terapeuter for våre ulike brukere. Barna finner fort ut at skal de kunne ha nærkontakt med dyra, må de nærme seg forsiktig for å ikke skremme dem vekk, noe som igjen gjør at de utvikler empati og omsorg for dyra.
 
 

 
 
Kontakt oss
Kontaktperson: Anne Kirsten Stenberg
Adresse: N-2335 Stange
Telefon: +47 906 97 709
Mobil: +47 906 97 709/ +47 952 20 153 
Webebside: www.ronenordre.no
E-post: a-kirs-s@online.no
 
 
 
 

© LightWeb